Om mig

Om bloggeren

Jeg er født i 1981, jeg er gift og har tre børn. Jeg er uddannet civilingeniør i elektronik, med speciale i fejltolerant kontrol (tænk: DVD-afspiller der kan læse en DVD selvom den er fyldt med ridser). Jeg fik min eksamen fra Aalborg Universitet Esbjerg i juni 2006.

I min sparsomme fritid interesserer jeg mig særligt for økonomi. Interessen for økonomi har jeg haft længe, i starten var det privatøkonomi der fik fokus, men med tiden er det blevet mere samfundsorienteret. Gennem de seneste par år har jeg dedikeret meget tid til at læse de østrigske økonomers store værker, de mindre værker og særligt følge med på Mises.org og deres misesmedia youtube kanal, hvor man kan få lov at se deres videomateriale gratis. Jeg har brugt utallige timer foran skærmen for at høre argumenterne og den systematiske tankegang, det er en fantastisk rejse: Jeg gik fra en følelse af at det kunne bare ikke passe, at alt skulle være så dyrt i Danmark, samtidig med at skattetrykket var rigtig højt – til i dag hvor jeg har en forståelse af hvorfor de to ting passer ganske godt sammen, og nu også hvordan økonomisk frihed kan håndtere problemet og skabe rammerne for et produktivt, velstående og lykkeligt samfund.

Jeg sidder meget ved en computer i kraft af mit arbejde og denne interesse, heldigvis har jeg også flere småsysler på sidelinjen, som eksemplificeres i billedet foroven af bogen “Brænde”. Jeg har giftet mig ind i en familie der ejer en skov, og min fars store indflydelse på mig (udover den negative følelse af at blive flænset af skattevæsenet) har også gjort mig meget glad for levende lys i en brændeovn. Svigerfamilien har haft en rigtig god indflydelse på mig, for som svigerfar sagde til brylluppet: “Vi har forsøgt at gøre noget ved hans spaghettiarme ved at sætte ham til at fælde træer i skoven.”

Udover at jeg skriver bloggen her, så har jeg også en youtube kanal, jeg har haft flere debatindlæg i børsen, en kronik samt en kortere fortid som klummeskribent på siden www.180grader.dk. Det er muligvis fra 180grader.dk du kender mig, jeg håber senere på at flere vil stifte bekendtskab med min blog og de økonomiske teorier jeg fremsætter her der underbygger individets frihed.

Her på bloggen vil jeg bruge de østrigske økonomers analyseværktøjer til at beskrive økonomiske emner, for at danne en logisk sammenhængende modvægt til den meget udbredte Keynesianisme der hviler tungt i det socialdemokratiske tankegods, hvor staten skal sørge for at politikerne kan tvinge visse mål igennem på bekostning af individets ønsker og drømme.