Opdatering af “Om mig”1 minutters læsning

I anledning af ankomsten af vores fjerde barn er jeg blevet så egoistisk, at jeg har skrevet mere til sektionen der hedder “Om mig”.

Jeg har beholdt den oprindelige tekst, rettet lidt hist og pist, men under den tidligere tekst har jeg skrevet en længere tekst om min færd på vej mod min forståelse af det liberale tankegods.

Der er rent faktisk nogen, der har klikket på linket, og jeg tænkte, at måske var det værd at skrive lidt mere om min færd. I alt fald har jeg nu gjort det, og her kan i, hvis i da skulle have lysten, læse resultatet.

3 Comments

 1. sestir

  Går utviklingen åt rätt eller fel håll just nu i Danmark? Jag funderar på om det vore lönt att flytta över gränsen. 🙂
  Blir det lättare eller sværare att driva företag i forhold til andre stater?

  Reply
 2. Uffe (Post author)

  Jeg har ikke fingeren på den politiske puls, som sådan. Jeg tror umiddelbart, at det kan blive nødvendigt for danske politikere at fortsætte med at gøre det attraktivt at starte virksomhed her. Så vidt jeg ved, rangerer Danmark ret højt på ranglister over “ease of business”.

  Som regel ønsker velfærdsstaten ikke at regulere dig til døde, som man ser andre steder, hvor det kan tage måneder at starte en virksomhed. I stedet går velfærdsstaten efter alle dine ejendele. Skatterne er meget høje, og de kombinerede skatter set over et livsforløb, for et produktivt individ, er endnu højere.

  På indkomstskatten findes et loft der siger 56,4%, det er den højeste sats man kan blive udsat for. Kapitalskatterne derimod er nominelle, og med en større inflationsrate, kan de let blive 90% i reale termer.

  Jeg tror det i sidste ende kommer an på om du kan lide cocktailen af høje skatter, særligt på biler, elektricitet og varme, og et offentligt system der årligt bliver ringere og ringere. Nogle sektorer er det formentlig udmærket at drive forretning i, byggesektoren eksempelvis – eller vindmølle sektoren. Hvis du i stedet forsøger at drive forretning som dagligvarekæde, så er der nok ikke ret meget ved at flytte herover.

  Havde jeg selv ikke stiftet familie her, og ikke var sådan en bangebuks, var jeg flyttet til Schweiz i stedet. Her tror jeg at situationen for produktive personer er bedre end i Danmark.

  Reply
 3. sestir

  Mange tack for det lange og gennemtænkte svar!

  Reply

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 1

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.